Gattuso: “Eram bolnav de fotbal”

Gattuso: “Eram bolnav de fotbal”

Gennaro Gattuso, actual antrenor la Primavera rossonera, a acordat un lung interviu pentru AngryMen TV.

Milan nu apartine jucatorilor, are o istorie, echipa e a suporterilor. Trebuie respectat clubul, istoria, doar pentru ca imbraci acest tricou nu inseamana ca jucatorii pot face tot ce vor. Diferenta dintre generatia mea si cei de azi e enorma. Era nevoie de respect, de vointa, nu era nicidecum usor, insa crescand iti insuseai calitati pe care le puneai la dispozitia echipei. In ultimii ani observ la jucatorii tineri cum traiesc intr-o lume a lor, le lipseste respectul pentru ceea ce ii inconjoara in viata.

Ca jucator, eram bolnav la cap, m-am gandit doar la fotbal 18-19 ani. Am facut tot timpul ceva in plus decat norma propusa si nu am lasat nimic la voia intamplarii. Era imposibil sa stai cu mine in camera, eram singur. Inainte de meciurile importante ma trezeam la 4 dimineata, o ora de televizor, si adormeam din nou la 5. Nu ar fi fost corect pentru colegii de camera. Traiam intens partidele, nu reuseam sa dorm. In vestiar eram cel care nu renunta niciodata, tineam moralul ridicat. Imi convine acest rol, imi place sa imi incurajez coechipiierii inainte de meciuri.

Cand jucam in Champions League, atmosfera era incredibila, se respira istorie, un fotbal din alte timpuri. In ziua meciului Milan-Manchester United tensiunea era ridicata. Era o molie pe jos si toti imi spuneau ca nu am curajul sa o mananc. 500 de euro pe cap pariu, banii fiind stransi de cei 4 preparatori fizici, iau molia si o inghit si le-am dat cate 1500 de euro preparatorilor.

Oddo imi facea glume in continuu, i-am aruncat o furculita in coapsa intr-o zi. Ibra e un invingator, e unul care crede ca toti trebuie sa joace la nivelul sau. Nu era posibil, nu e nevoie de aceasta presiune. In teren Ibra punea multa presiune, daca nu erai pregatit te distrugea. Kaka parea un student, la inceput se spunea ca e lent, la primele antrenamente ma duceam sa-l blochez, m-am intors spre Braida si Ancelotti: nu e lent nici pe departe. Pentru mine Maldini era cel mai bun jucator, cel mai bun coechipier. Un campion in viata si in fotbal.

Ancelotti era un prieten, un tata, aveam incredere deplina in noi. Cand eram condusi in partide ma gandeam ca trebui sa revenim pentru el, am petrecut impreuna 8 ani fantastici.

E normal sa ma gandesc ca intr-o zi as dori sa fiu antrenorul principal el echipei al carei suporter sunt, acum am facut o alegere diferita, de a incepe de jos. Sper ca viitorul sa imi dea posibilitatea, insa parcursul e inca lung.

#acmilanromania

forzamilan-ro

Forza Milan. Sempre!

1 Comment

    • stanley

      23 June 2017

      impresionant, un nebun frumos al fotbalului, unul din favoritii mei all-time al Milanului. Tremuri cand auzi cuvintele “atmosfera era incredibila, se respira istorie, un fotbal din alte timpuri.”

Leave a Comment